Az első leírás amit készítettem

2018.07.10

Több mint 2 éve, hogy elindult a Varrás Világa Kezdőknek oldalam. Te még emlékszel mi volt az első bejegyzés amit olvastál tőlem? 

Az úgy kezdődött ... 

... hogy már akkor is jó néhány olyan Facebook csoportban voltam benne, ami a varrás elsajátításában segített és mindenki feltehette amit éppen elkészített. Egy idő után azt vettem észre, hogy vannak visszatérő kérdések, pl. a "szabásmintád van hozzá" vagy " mik a méretei" .. és még sorolhatnám. Ezekre a kérdésekre sokszor nem érkeztek válaszok, mert a kérdés elég banálisnak tűnt. PEDIG NEM AZ !!! A másik ami nekem feltűnt, hogy van ki csak úgy találomra készítette el a táskához a szabásmintát és a végeredmény ..  Az arányok néha kicsit elcsúsztak. Ez sem kézenfekvő annak aki nem tudja hogyan is készül a szabásminta egy táskához és hogyan kell a méreteket meghatározni. Miért annyi amennyi!

Ez adott lökést és emiatt készült el az első cikkem, amiben részletesen leírtam, hogyan kell szabásmintát készíteni táskához, neszesszerhez (ki mekkorára rajzolja). Úgy láttam, nagyon sok olyan asszony, lány van, akik már most imádnak varrni, de nem találnak olyan oldalt, ahol a nagyon kezdő varrók megkapnák azokat az útmutatásokat és leírásokat, amiből önállóan el tudnának készíteni akár egy egyszerűbb neszesszert, vagy később egy sima kis táskát.  

Hiányoznak az ALAPOK és a MIÉRTEKRE a válaszok

Ennek a cikknek akkora sikere lett, hogy ezek után már figyeltem, mi az ami a leginkább hiányzik az internetről, mik azok a leírások, amik a legnagyobb segítséget adják. Azt hiszem abban megegyezhetünk, hogy a szabásminta után a másik nagy MUMUS a cipzár varrás! Pedig hidd el, tényleg nem nehéz, ha egyszer megérted hogyan is készül! 

Az oldalamat szerencsére sokan látogatják és a többség a 30-50 körüli korosztály. Az idősebb generáció között is sokan vannak akik a mai technikát kevésbé tudják kezelni, ezért igyekszem nagyon pontos és egyszerű leírásokat és anyagokat összeállítani.   

A célom elsősorban az, hogy az alapokat úgy tanulják meg a hozzám fordulók, hogy utána önállóan is, tovább gondolva a tananyagban látottakat, el tudják készíteni az újabb és újabb alkotásokat. Azt hiszem a legnagyobb öröm az, mikor saját magad is meg tudsz tervezni egy táskát, és a tanultak alapján egyedül is meg tudod varrni! 

A célom, hogy te is eljuss ...

INNEN ...

... IDE