Újonc Tréning

Videó sorozat az első lépéstől az utolsó varrásig .. és még azon is túl

Megkérdeztelek benneteket, kezdő varróként mi az ami macerás számotokra mikor odaültök a varrógép elé. Nem is gondoltam volna, azokra a válaszokra, amiket végül megosztottatok velem. Hát igen, ha az ember már jobban belemerül az alkotásba nem is gondol az "apró" problémákra.  Pedig annak idején pont azokkal a nehézségekkel küzdöttem én is. 

Újonc-Tréning - Mi az?

Egy olyan tematikus videó (terveim szerint sorozat) indul várhatóan ősztől, amiben először egy neszesszeren, később egy táskán keresztül lépésenként bemutatom hogyan is áll össze a végére egy klasszul kinéző és jól használható tárolód vagy tatyód. Vigyázat, sokat fogok beszélni és magyarázni :)

Milyen lépéseket veszünk át a videókban?

 1. Szabásminta megrajzolása, méretek kiszámolása (figyelve arra is hogy a kész neszesszer/táska méretarányos legyen és később a mindennapos használatban valóba praktikus kiegészítője legyen az életednek)
 2. Merevítők használata, hogyan lesz tartása a neszesszernek/táskának attól függően mire szeretnéd használni (3 típus bemutatása) hogyan kell bevasalni (igen most csak a vasalható merevítők lesznek benne)
 3. Cipzár varrás külső zsebnek - hogyan kell berajzolni, hogy középen legyen, sorrend - lépések, mi után mi következik, hogyan lesz szép a cipzár kerete, varrás és bevágás. Cipzár beillesztése, rögzítése varrás előtt. Milyen talpat használj. Hátul hogyan kell lezárni a zsebet. 
 4. Belső zsebek kialakítása neszeszerre/táskára - méretek, ne legyen se túl nagy, se túl kicsi. 
 5. Neszesszer/táska tetejére hogyan varrhatsz cipzárt (itt persze eltérő a különböző fazonoknál) Neszesszernél hogyan kerül középre a cipzár és milyen hosszú legyen a tartóhoz képest, a két végére pedig hogyan varrd fel a cipzár zárót. Milyen lépések következnek egymás után, hova kerül a külső rész és hova a bélés anyag (színe-hátoldala). Hogyan lesz egyenes a varrás és hogyan kerülheted el, hogy a bélés megnyúljon. Mit tegyél ha varrás közben a cipzár kocsi része útban van. Táska varrásnál különösen nehéz átlátni hogyan lesz a cipzár alacsonyabban, mint a táska széle (süllyesztett cipzár). Hogyan kell kiszámolni  a hosszát és az egyéb méreteket. Hova kell varrni? Mi a sorrend?
 6. Hogyan lesz a részekből neszesszer/táska? Az összevarrás sorrendje. Mi jön azután, hogy körbevarrtam? Kifordítom, de hogyan? 
 7. Azzal még nincs vége, hogy varrni már nem kell többet. Ha te is törekszel arra, hogy ne csak "jól megvarrt" hanem szemrevaló is legyen, akkor van néhány ötletem mit tehetsz még vele :)

Külön videók a lépésekről

A fenti 7 pontból álló lista végig vezet egy neszesszer varrásán a szabásmintától, egészen addig, hogy mit tegyél a varrás végeztével. A kész tartó még kicsit furcsán áll ilyenkor :)

De hogy azok is tanulhassanak, akiknek csak 1-1 pont okoz gondod, így lehetőség lesz arra is, hogy a videókat külön is megrendelhesd. A 3. és 5. pont biztosan külön is hozzáférhető lesz:

 • Cipzár varrás külső zsebnek - hogyan kell berajzolni, hogy középen legyen, sorrend - lépések, mi után mi következik, hogyan lesz szép a cipzár kerete, varrás és bevágás. Cipzár beillesztése, rögzítése varrás előtt. Milyen talpat használj. Hátul hogyan kell lezárni a zsebet.
 • Neszesszer/táska tetejére hogyan varrhatsz cipzárt (itt persze eltérő a különböző fazonoknál) Neszesszernél hogyan kerül középre a cipzár és milyen hosszú legyen a tartóhoz képest, a két végére pedig hogyan varrd fel a cipzár zárót. Milyen lépések következnek egymás után, hova kerül a külső rész és hova a bélés anyag (színe-hátoldala). Hogyan lesz egyenes a varrás és hogyan kerülheted el, hogy a bélés megnyúljon. Hogyan lesz egyenletes. Mit tegyél ha varrás közben a cipzár kocsi része útban van.

Hogyan kapjátok meg a tananyagot? 

Ez a képzés CSAK MP4 videó formátumban lesz elérhető. Képzeljétek már nem csak a kezem lesz látható de a hangom is hallani fogjátok :) Ez nélkülözhetetlen, hiszen sok megbeszélni valónk lesz. Letölteni nem fogjátok tudni a számítógépre, de a linken keresztül amit kaptok tőlem mindig elérhető lesz. Ha nyomtatható anyagot szeretnétek arra ott van továbbra is a MINIKURZUS. 

Kinek való a tréning?

Kell hozzá tudnom valamit?

A varrógép használatát nem fogom megmutatni, de pl a varrógép talpakról és 1-2 öltés típusról lesz benne néhány szó. Igaz csak annyi amennyi a kezdéshez kelleni fog neked. 

Akkor lesz a kurzus a segítségedre, ha már próbálkoztál varrni valamilyen tárolót, de valahol elakadtál a lépések között. Vagy csak úgy gondold, lehetne azt szebben és elkészíteni. 

Hány leckéből áll?

Készül egy videó amiben 1 db neszesszer varrását mutatom meg a szabásminta készítéstől az utolsó öltésig. Mivel nagyon nagyon részletes lesz ezért  hosszú videóra készülj :) 

Tervezek ugyan ilyen táska varró videót is még az idén

A "Cipzár varrás külső zsebnek" pont külön videóban is elérhető lesz

Ugyan úgy a "Hogyan varrhatsz cipzárt Neszesszer/táska tetejére" pont is hozzáférhető lesz

Mennyibe fog kerülni?

Több csomag közül tudsz majd választani. 

 • Neszesszer varrás A-Z (nagy videó)
 • Táska Varrás A-Z (nagy videó)
 • Cipzár varrás külső zsebnek (csak a zseb varrás az előkészítéstől a zseb varrás utolsó öltéséig)
 • Hogyan varrhatsz cipzárt Neszesszer tetejére (cipzárvég záróval, csak maga a cipzár felvarrása, nincs benne a neszesszer összeállításának egyéb lépései) 
 • Hogyan varrhatsz cipzárt Táska tetejére (süllyesztett cipzár, csak maga a cipzár felvarrása, nincs benne a táska összeállításának egyéb lépései)

A csomagok árát, még nem tudom, de lesz majd ezzel kapcsolatban egy játék, amiről külön értesítést küldök azoknak akik feliratkoznak az ÚJONC-TRÉNING hírlevelére!

Mikor indul?

Azt tervezem, hogy szeptemberben. Persze ez sok mindentől függ. Többek között attól, hogy hány érdeklődő lesz. Ha összejön legalább a 200 hírlevél feliratkozó, akkor mindenképpen elkészítem a tréninget :) Ez rajtatok is múlik ... csak az iratkozzon fel, akit valóban érdekel! Ha úgy gondolod, hogy van ismerősöd, aki hasonló nehézségekkel küzd a varrás terén, akkor kérlek oszd meg vele is. 

Köszönöm! 

Ja igen, majd elfelejtettem :)

Az újoncoknak, kezdő varróknak, lesz egy külön csoport. Csak azok lesznek benne, akik a tréningben részt vesznek. Szóval magunk között leszünk! Bármilyen kérdést feltehetsz, még azt is, amit egy nagyobb csoportban esetleg nem mernél megkérdezni. Itt mindenki tényleg nagyon kezdő. Ugyan azokkal a problémákkal és félelmekkel! Szóval külön NEKTEK létrehozok egy VIP csoportot :)

Érdekel az Újonc Tréning, kérek értesítést ha indul.
Kérlek add meg az adataidat és kattints a küldés gombra. Az hírlevélre való feliratkozás nem kötelez a későbbiekben vásárlásra.
Köszönöm az érdeklődést, hamarosan jelentkezem a további információkkal. Figyeld a postaládát, mert a játékkal kapcsolatban is ezen keresztül kapsz értesítést!